31 Aralık 2014 Çarşamba

Kaynaşmanın Yolu Hediyeleşmek



Özel günlerde, insanların kendilerini mutlu hissetmesi için en uygun manevi vasıtadır Hediye. Bu sayede arkadaşlık, dostluk, aile bağları kuvvetlenir. Hediyelerin çeşidi çoktur ama günümüzde ise imkânların da elvermesiyle şahsa özel hediye yapılabilmektedir. Mesela Almış olduğunuz hediyeye yazdıracağınız, "en iyi arkadaşıma, canım kardeşime, anneme, babama" gibi yazılarla hediyelerinizi çok daha özel bir hale getirebilirsiniz. Bundan başka isim veya yazı yazdırabileceğiniz bardaklar, saatler, tabaklar, özel hazırlanan plaketler gibi daha birçok seçenek mevcuttur.

Hayatımızın Çok heyecanlı ve en mutlu günlerinden biri olan kız isteme de her beldenin kendisine özgü adeti ve kültürü vardır. Ama her kültürün ortak noktası her iki ailenin birbirleriyle hediyeleşmesidir. Bu hediyeler farklı olabilir. Bazı yerlerde kız isteme havlusu verildiği gibi bazı yerlerde değişik hediyeleşme sitilleri mevcuttur ama hediye ne olursa olsun gaye gönüllerin birleştirmektir.
Hediyelerinde bir anlamı ve dili vardır. Örnek olarak komşumuzun veya yakınımızın hayatına hayat katan bebekleri dünyaya geldiği zaman sevinçlerine ortak olmak için şimdi tatlı olduğu gibi hayatında hep tatlılıklar olmasını temenni etmek maksadıyla onlara hediye olarak bebek çikolatası götürürüz.
Yine sizin bebeğiniz dünyaya geldiğinde evinize güzellik ve renk kattığı gibi hayatında ailesine ve etrafına her zaman güzellik ve renk katması temennisiyle size hediye olarak bebek çiçeği getirirler. Hediyeler sadece o an değil her zaman bakıldığında vereninde değerini arttırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder