18 Aralık 2014 Perşembe

Söz Töreni İçin, Alınacak Hediyelerin Seçimi Nasıl Olmalıdır?



Ülkemizde, yıllardan beri var olmuş ve günümüze kadar gelmiş geleneklerden biri olan, kız isteme ve söz kesme törenleri vardır. Evliliğe ilk adımın atıldığı söz kesme töreninde, belli bir takım kurallar vardır. Bunlardan ilki, güzel bir söz çikolatası yaptırmaktır. Bu çikolatanın, özenle hazırlanmış olması gerekmektedir. Çikolatalar, genellikle gümüş tepsi veya cam gondol tabak içinde belirli bir sıraya göre dizilir. Daha sonra, tüllerle ve çiçeklerle süslenir. Hazırlanmış olan çikolata, kız evine hediye olarak götürülür. Bu tepsinin özenle hazırlanmış olması, kız tarafına verilen değeri de gösterir. Bundan dolayı, büyük itina gerektirir. Tören sonrası, çikolata açılarak, konuklara ikram edilir.
Bu törenlerin hiç değişmeyen geleneklerinden biri de, kız evine söz çiçeği ile birlikte gitmektir. Bu çiçek de, hediye edilmeden önce, özenle seçilmiş ve hazırlanmış olmalıdır. Güzel seçilmiş bir çiçek, hem gelin adayını hem de ailesini çok mutlu edecektir. Genellikle taze canlı çiçekler tercih edilir. Tüllerle süslenmiş kırmızı güller veya bir aranjman seçilerek, kız tarafına götürülür. Çiçek, aynı zamanda bir gelenek olduğu gibi, çok güzel de bir hediyedir.
Söz töreni esnasında, yüzüklerin koyulacağı söz tepsisi, diğer tepsilerden farklı olmalıdır. Bu özel güne mahsus, tül ve boncuklarla süslenmiş, özenle hazırlanmış olması gerekmektedir. Her detay, bu özel günü daha da özel ve önemli hale getirebilmek için yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder