26 Ocak 2015 Pazartesi

Sevdiklerimize Hediye Almak, Onları Mutlu Etmenin En Basit Yoludur



İnsanların hayatlarındaki en büyük mutluluk, bebeklerinin doğmasıdır. Bebeğin doğmasını beklemek, çok heyecan vericidir. Bu güzel günde, bebeği görmeye gelecek olan konuklar için hazırlanmış, içinde değişik oyuncak figürleri de olabilen bebek çikolatası, çok güzel bir hediye olacaktır. Bebeğin cinsiyetine göre pembe veya mavi tül ile hazırlanan, biberon, emzik, minik bebek biblosu gibi materyallerle süslenen çikolata, konuklara ikram ve hediye edilebilir. Mutluluklar paylaşınca büyür ve değerlenir. Çikolata ise, mutlulukların paylaşıldığı en güzel armağandır.
Yeni doğan bir bebeğin anne ve babasına en güzel hediyelerden biri de, bebek çiçeği göndermektir. Canlı çiçeklerden olabileceği gibi, gerçeğine çok benzeyen yapay çiçeklerden de olabilir. Bebeğin cinsiyetine göre pembe veya mavi renklerde hazırlanan çiçekler, tüllere ve çeşitli materyallerle süslenebilir. Genellikle çiçeğin ortasına, oyunca bebek iliştirilir. Bu çiçekler, oldukça güzel ve şirindir. Anne ve babayı oldukça mutlu eder. Ayrıca, onlara verilen değeri göstermenin en güzel yoludur.
Ülkemizde birçok gelenek ve görenek vardır. Bunlardan biri de kız isteme törenidir. Damat adayı ve ailesi, kız evine giderek kız ister. Eğer kız ve ailesi olumlu bakıyorsa, erkek tarafına kız isteme havlusu vererek, teklifi kabul edeceklerini bildirirler. Bu havlu, özenle seçilir. Dantelli veya boncuklu olarak süslenmiş olan havlu, hediye olarak erkek tarafına verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder